La Fundació Grífols commemora els 30 anys de TRA

taula baixaDimarts, 6 de maig, la Fundació Víctor Grífols i Lucas va commemorar els 30 anys de Tècniques de Reproducció Assistida (TRA) a Espanya amb un acte en el que hi van participar diferents especialistes multidisciplinars, que van analitzar i reflexionar sobre l’evolució d’aquestes tècniques.

La jornada va comptar amb intervencions de la Dra. Anna Veiga i del Dr. Pere N. Barri, principals artífexs del naixement de Victòria Anna, la primera nena concebuda mitjançant la Fecundació In Vitro a Espanya , ara fa 30 anys. Segons la Dra. Veiga, el futur de les TRA passa pel desenvolupament de nous mètodes d’avaluació embrionària i per l’adaptació de la robòtica en l’ús de les tècniques de reproducció artificial. Per la seva banda, el Dr. Barri va posar especial èmfasi en el risc dels embarassos múltiples i va defensar que, tot i que s’han reduït els embarassos de més de dos criatures, els experts no han aconseguit disminuir la taxa de bessons.

L’acte també va comptar amb la conferència de l’especialista en turisme reproductiu, el professor d’Ètica i Bioètica de la Universitat de Gant, Guido Pennings, qui va defensar els avantatges de l’atenció reproductiva transfrontarera i va destacar la importància de l’autonomia reproductiva. Finalment, durant la jornada també van tenir lloc dues taules de debat en les que diferents experts van analitzar l’impacte sociològic de les TRA i van reflexionar sobre les qüestions que 30 anys després els especialistes encara no han resolt, especialment a nivell legislatiu.